Finger-food Catering Żyrardów
Potrzebujesz cateringu w Żyrardowie? Możemy Ci pomóc.
Przeczytaj naszą ofertę i zostań naszym klientem.
O naszej firmie
Istniejemy na rynku polskim 8 lat. Od powstania naszej działalności stale rozwijamy nasze umiejętności oraz staramy się, aby każdy klient, został obsłużony według najwyższych możliwych standardów. Naszą pracę (zajmujemy się Organizowaniem cateringu) wykonujemy z pasją i sumiennością. Z tego powodu jeżeli poszukujesz prawdziwych fachowców w branży, najlepiej skontaktować się z nami. To dobrze że trafiłeś na naszą stronę - już za chwilę możesz zostać naszym kolejnym zadowolonym klientem.
Staramy się stawiać przed sobą i naszymi pracownikami jak najwyższe cele. Jednym z najważniejszych naszych celów jest to, aby być pierwszym wyborem naszych klientów, kiedykolwiek będą potrzebować pomocy. Mimo iż nie należy to do łatwych, będziemy starać się do tego dążyć pomimo trudności i dużej konkurencji na rynku. W momencie osiągnięcia tych ambitnych celów, nadal chcemy dążyć do kolejnych większych rzeczy.
Względów, które przemawiają za małymi przekąskami jest mnóstwo. Tak, jak zaprezentowaliśmy w części wstępnej do niniejszego artykułu – ich ugotowanie nie jest trudne, poza tym warto też zwrócić uwagę na to, jak dobrze się prezentują, pozwalają na skomponowanie bogatszego menu, a dodatkowo, po prostu, można skosztować je szybko, nie tracąc czasu. Nic więc dziwnego, że przystawki tego rodzaju, określane mianem „finger food” (lub „finger foods”), zyskują coraz większe grono wielbicieli. Opłacałoby się im przyjrzeć bliżej – zwłaszcza, że ich definicja wcale nie jest powszechnie znana.
Określenie „finger food” nawiązuje, upraszczając, do małych rozmiarów dania, które można spożywać za pomocą rąk. Tak skonstruowana definicja jest jednak problematyczna, ponieważ odwołuje się także do jedzenia w stylu „fast food” i „street food” - bardzo rzadko zaliczanych do przekąsek, o których tu mowa. Na potrzeby niniejszego tekstu użyjemy więc z definicji, która przyjęła się w Polsce, ponieważ jest ona najbardziej właściwa - „finger food” to nic innego, jak dania „na jeden kęs” (lub też na dwa). Zamysł polega na tym, aby można było jeść je szybko i wygodnie, „przy okazji”, nie plamiąc przy tym ubrania oraz nie tracąc na tę czynność za dużo czasu. Ma być smacznie, prosto i wygodnie.
KIEDY WARTO WYBRAĆ FINGER FOOD? No właśnie, skoro mowa o kulturze jedzenia „finger food”, warto zastanowić się, kiedy takie właśnie patenty są odpowiednim rozwiązaniem. Błędem jest twierdzenie, iż są to przekąski, spożywane w trakcie przemieszczania się z jednego punktu do drugiego – wtedy bowiem mowa o daniach typu „street food” i „fast food”, o czym wspominaliśmy we wcześniejszym akapicie. Raczej są to smakołyki, które pojawić się mogą na konferencjach, spotkaniach biznesowych, rodzinnych przyjęciach, a nawet weselach, jako dodatek do głównych potraw. Zazwyczaj są one serwowane wtedy, kiedy jedzeniu towarzyszy rozmowa, nawiązywanie kontaktów lub też omawianie ważnych spraw. Dzięki temu goście będą nasyceni, a ich uwaga nie będzie skupiona jedynie na spożywaniu posiłku. I na koniec: co można właściwie zaliczyć do grupy „finger food”? Na pewno miniaturowe kanapki, chipsy z tortilli, sakiewki z ciasta francuskiego (z pysznym nadzieniem), tartinki, roladki z cukinii lub też krakersy z pastą warzywną. Co więcej, tego typu przystawki świetnie sprawdzą się na przykład podczas sylwestrowej imprezy!
Pracujemy od poniedziałku do niedzieli
w godzinach od 8 do 18
Czym się wyróżniamy?
- Jedzenie najwyższej jakości
- Wysoka jakość obsługi
- Zróżnicowane oraz niepowtarzalne pod względem serwowanych posiłków menu
Głównym obszarem naszej działalności jest województwo mazowieckie, Żyrardów oraz okoliczne miasta i miejscowości. Podejmujemy się zleceń również dla klientów z większych odległości, dlatego jeśli tylko masz jakieś wątpliwości nie wahaj się zapytać.
Czym się zajmujemy?
- Finger food, eko food, vege food, rustykalna kuchnia, kuchnia europejska i wiele więcej
- Wykwalifikowani pracownicy pod kątem przyrządzania dań i ich serwisu
- Organizujemy cateringi na różnorakie wydarzenia takie jak wesela, konferencje prasowe i spotkania biznesowe
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dzwoń! Chętnie odpowiemy.
Ostatnio zorganizowane przez nas cateringi:
Mińsk Mazowiecki (Zero Waste catering na imprezie biznesowej), Pułtusk (Przerwa kawowa na spotkaniu tetralnym), Warszawa Ursynów (Vege catering na kolacji biznesowej), Wyszków (Catering na przerwie kawowej), Żyrardów (Rustykalne menu cateringowe), Warszawa (Catering na śniadaniu prasowym), Grójec (Catering na świeżym powietrzu), Otwock (Catering na weselu w stodole), Legionowo (Catering smak pięciu kontynentów), Sulejówek (Eko Catering), Warszawa Wilanów (Catering na pokazie mody), Żyrardów (Catering na weselu), Radzymin (Live cooking na evencie), Warszawa (Catering na imprezie tematycznej), Radom (Catering na kolacji), Szydłowiec (Pełna obsługa cateringu), Płock (Obsługa cateringowa na konferencji), Mława (Obsługa cateringu na evencie), Siedlce (Obsługa cateringu na konferencji biznesowej), Sierpc (Catering na konferencji firmowej)